OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Tenzing reizen Florida USA

 

 

Villas & appartementen

Als je een villa of appartement in de omgeving van Disney World of Orlando huurt via een reisbureau, weet je in de meeste gevallen niet waar je terecht komt. Het adres krijg je op het allerlaatste moment, pas als je de sleutel ophaalt. Het zou makkelijker zijn als je het exacte adres weet voor je de sleutel haalt, zodat je tijdens je vakantieplanning alvast rond kunt kijken in Google Maps of Bing Maps om te zien wat er rondom te doen is en welke winkels en restaurants dichtbij zitten.

Rental villa

Natuurlijk kan je dit probleem eenvoudig verhelpen door een villa rechtstreeks bij de eigenaar te huren, maar niet iedereen vind dit vertrouwd en velen nemen ook graag een complete pakketreis in plaats van alles zelf los regelen. Overigens kunnen reisbureaus je ook wel plaatsen in een gemeenschap waar jij wilt zitten, maar vraag hier dan wel speciaal naar, ze zullen dan hun best voor je doen.

In de meeste gevallen zal je ergens in de buurt van Kissimmee of Davenport terecht komen, in de buurt van de US192 of US27. Er zijn tienduizenden villa's en appartementen in gemeenschappen te huur (en te koop), waardoor het zo lastig is om te zeggen waar je precies terecht komt, tenzij je bij het reisbureau een specifieke gemeenschap aangeeft waar jij wilt verblijven.

Mijn eigen favoriete plek om te verblijven is in Kissimmee, dicht bij de US192 en SR535. Dit is een levendig stuk van de US192 met veel restaurantjes, winkels, twee grote Wal-Marts, een K-Mart en een Target. Ook Old Town en Fun Spot zijn vlot bereikbaar. Disney World, Universal en Seaworld liggen ook op korte reisafstand. Het kost zo minder tijd om ergens te komen, het is zo zonde om tijdens je vakantie veel tijd te moeten verliezen aan reizen, als je die tijd ook beter kan invullen.

Het verschil tussen een villa en een appartement is dat een villa je meer privacy geeft, je een eigen zwembad hebt en geen ander huis direct tegen jouw villa is gebouwd waardoor je geluidshinder zou kunnen hebben. Geluidshinder hoeft niet op te treden in appartementen, maar omdat je onder, boven en naast elkaar woont en de muren nogal dun zijn (met weinig isolatie) in Amerika, kan dit wel sneller voorkomen.

 

Bij appartementen bevinden zich vaak één of twee gemeenschappelijke zwembaden op het terrein, die weer het voordeel hebben groter te zijn dan een zwembad bij een villa. De zwembaden bij de villa's zijn standaard niet verwarmd, echter kan je dit wel 'bestellen' bij je woning. Dit is aan te raden tussen oktober en mei, van juni tot en met september helpt de zon en de warmte mee het water te verwarmen. Mocht je besluiten dit niet te nemen en het blijkt toch te koud, dan kan je altijd contact opnemen met het managementbedrijf wat door de verhuurder is ingeschakeld, zodat deze vaak dezelfde dag dit nog voor je kan inschakelen. Zwembadverwarming is wel vrij prijzig, vraag naar de kosten. De zwembaden bij de appartementencomplexen zijn altijd enigszins verwarmd.

Disney heeft ook villa's bij het Grand Californian Hotel & Spa, maar in Amerika noemen ze luxe appartementen ook nog wel eens villa's. Deze zijn niet vergelijkbaar met de villa's in de diverse gemeenschappen in centraal Florida. Als je je villa niet via een reisorganisatie wilt boeken, maar dit zelf wilt doen om bijvoorbeeld geld te besparen, dan kan ik je aanraden om te kijken bij HomeAway en VRBO, om de eigenaren rechtstreeks te benaderen en een prijsafspraak te maken.

Het voordeel van deze sites is dat je rechtstreeks contact hebt, vragen kan stellen en je precies weet hoe de villa of het appartement er uit gaat zien en wat het exacte adres is. Let echter wel goed op bij contact met eigenaren. Het wil nog wel eens voorkomen dat accounts van eigenaren gehacked worden en de hacker tijdens het gesprek tussenbeide komt en jij het bedrag overmaakt naar de hacker. Ben jij je geld kwijt en kan je ook fluiten naar de woning. Bel voor het overmaken van geld altijd op, zodat je het juiste bankrekeningnummer krijgt en deze persoon er ook van weet dat jij de woning gaat huren.

Wil je dit soort enge verhalen voorkomen, dan kan je het ook op veilig spelen en een villa of appartement huren via Booking.com. Als je op de link klikt, kom je meteen uit bij villa's in de omgeving van Kissimmee. Zoek je een ander soort accommodatie, dan kan dat in het linkermenu op de pagina van Booking.com.

 

Lake Berkley villa (Kissimmee, 2013)

 

Gratis je motor verkopen zonder proefrijders

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com