OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Orlando Florida USA

 

 

Pretparken in Florida

De pretparken in de omgeving van Orlando zijn waarschijnlijk de hoofdreden waarom de meeste toeristen naar dit gedeelte van Florida komen. Er zijn zo gigantisch veel pretparken in de omgeving, dat je van te voren moet beslissen welke je wilt zien, want er is op een vakantie vaak te weinig tijd om ze allemaal te bezoeken en dan ook zoveel mogelijk attracties te doen. Op dit gedeelte van de website bespreek ik de grotere pretparken in de omgeving van Orlando en Kissimmee.

Disney toegangspassen heb je in verschillende geuren en smaken. 'Hopper tickets', 'Magic-Your-Way'-tickets, noem maar op. Je kan flinke kortingen krijgen als je van plan bent de pretparken veel en lang te bezoeken. Ga je een park maar één dag bezoeken, of misschien zelfs maar één of twee parken op je vakantie in Florida, dan kan je beter een ticket in het park zelf kopen, maar anders raad ik je aan eens te kijken op de site van Maple Leaf Tickets. Zij verkopen pretpark toegangsbewijzen tegen lage prijzen.

Op de website vind je diverse prijzen en opties voor de toegang, omdat er veel variaties zijn op de toegangsbewijzen. Maple Leaf Tickets bestaat al vele jaren en ik heb er zelf vaak gebruik van gemaakt. OHI is op geen enkele manier verbonden met Maple Leaf Tickets. Let op dat de tickets van de pretparken in Amerika een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld in Nederland. De toegangsprijs van de Efteling is peanuts vergeleken met bijvoorbeeld een dagje Disney (vanaf 95 dollar excl. parkeerkosten). Ook parkeerkosten rijzen de pan uit en dit proces blijft maar door gaan. Denk er dus aan de parkeerkosten in te calculeren als je de begroting voor de vakantie maakt.

Dit zijn onze suggesties voor pretparken in de omgeving van centraal-Florida;

 

Cinderella's Castle

Disney's Magic Kingdom

Magic Kingdom is 's werelds meest bezochte pretpark met meer dan 16 miljoen bezoekers de afgelopen jaren. Het park is opgedeeld in zes verschillende themalanden; Mainstreet, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland and Tomorrowland.

In het park kan je onder andere het kasteel van Doornroosje vinden, maar ook Space Mountain, het spookhuis (Haunted Mansion), "It's a small world" en nog veel meer! Iedereen moet minimaal één keer in zijn leven dit pretpark hebben bezocht. Het geeft het betoverende gevoel van diverse sprookjes perfect weer.

1180 7 Seas Dr, Lake Buena Vista,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 939-5277 website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $18

EPCOT

Disney's EPCOT

EPCOT is de afkorting voor Experimental Prototype Community of Tomorrow, een utopische stad van de toekomst, bedacht door Walt Disney. De laatste paar jaren heeft het pretpark meer dan 10 miljoen bezoekers jaarlijks getrokken en is dit het op één na drukst bezochte park van Disney. Het park is verdeeld in twee gebieden; Future World en World Showcase. In Future World gaat voornamelijk over technologie en innovaties. Favoriet bij veel mensen is de attractie "Soarin'", waarbij je met een deltavlieger over Californië scheert en daarbij zelfs diverse geuren kan ruiken van bijvoorbeeld sinaasappelboomgaarden. Eind 2012 is de attractie 'Test Track' heropend, vergeet deze ook niet te bezoeken!

World Showcase laat in het klein 11 landen van over de hele wereld zien met diverse winkeltjes, restaurants en hier en daar een attractie. Helaas zit Nederland er niet tussen, had toch grappig geweest om daar een FEBO tussen te zien staan. ;)

200 Epcot Center Dr,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 939-5277 website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $18

Hollywood Studios

Disney's Hollywood Studios

Vroeger heette dit park Disney-MGM Studio's, maar sinds 2008 is dit omgedoopt tot "Hollywood Studios". Zoals de naam al doet vermoeden, is het thema van dit pretpark showbusiness en films. Dit park krijgt jaarlijks ongeveer 9 miljoen bezoekers over de vloer en zoals je begrijpt is het hier dus behoorlijk druk met gemiddeld meer dan 24.000 bezoekers per dag (uiteraard zal dit per dag variëren en is het drukker in de schoolvakanties en de zomer). Het park bestaat uit zes verschillende gedeeltes; Hollywood Boulevard, Echo Lake, Streets of America, Animation Courtyard, Pixar Place en Sunset Boulevard. Vergeet niet om The Twilight Zone: Tower of Terror te bezoeken!

351 S Studio Dr,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 939-5277 website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $18

Disney's Animal Kingdom

Disney's Animal Kingdom

Animal Kingdom is het vierde pretpark van Disney en heeft net als Hollywood Studios jaarlijks meer dan 9 miljoen bezoekers die langs de toegangspoortjes komen. Het park is een combinatie van een pretpark en een dierentuin en tevens verdeeld in zeven verschillende themagebieden; Oasis, Discovery Island, Camp Minnie-Mickey, Africa, Rafiki's Planet Watch, Asia en DinoLand U.S.A.

In dit park is er vrij weinig airco aanwezig, wel hier en daar vernevelaars. In de zomer kan het hier dus behoorlijk zweten zijn. Persoonlijk is dit mijn minst favoriete Disney pretpark. Ik ben gek op dieren, maar deze combinatie is niet wat ik verwacht van een Disney-park. Ik ga dan liever naar Busch Gardens in Tampa, waar er geen Disney-sausje over heen is gegoten.

551 N Rainforest Rd,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 939-5277 <website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $18

 

Universal Studios Florida

Ongetwijfeld wereldwijd bekend is het pretpark van Universal Studios, met als thema film en televisie. Dit park ontvangt jaarlijks ongeveer 8 miljoen bezoekers. Hier vind je niet alleen attracties en shows, er worden hier ook films opgenomen. Het park is verdeeld in zes verschillende thema's: Production Central, New York, San Francisco, Hollywood, Woody Woodpecker's Kidzone en World Expo. Vergeet als je gaat niet The Simpsons Ride uit te proberen, deze is erg gaaf. Over The Simpsons gesproken; sinds 1 juni 2013 is Fast Food Blvd geopend, waar je kan genieten van Cletus’ Chicken Shack, Krusty Burger, Frying Dutchman, Luigi’s Pizza… en Moe’s cafe, waar je Duff Beer kan bestellen! Absoluut een bezoekje waard!

Ook is The Wizarding World of Harry Potter te vinden in Universal Studios en dit is verdeelt over beide Universal pretparken. In dit park kan je Diagon Alley ervaren. Wil je naar Hogwarts kasteel en Hogsmeade? Dan moet je de trein pakken op Kings Cross naar Universal's Islands of Adventure. Hiervoor heb je wel een park-to-park-ticket nodig.

Attracties binnenkort open: Race through New York Starring Jimmy Fallon, Fast & Furous: Supercharged (2017).

6000 Universal Blvd,
Orlando, FL 32819
407) 363-8000 website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $22

Universal Studios Florida

Universal's Islands of Adventure

Islands of Adventure is voor de mensen die avontuur zoeken. In de Disney parken en in Universal Studios heb je namelijk geen achtbanen die over de kop gaan, hier wel! Het park bestaat uit zeven thema-eilanden; Port of Entry, Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent en Seuss Landing. The Wizarding World of Harry Potter trekt veel bezoekers, sinds de opening zijn het aantal bezoekers jaarlijks toegenomen met ongeveer 1,7 miljoen mensen.

In Islands of Adventure heb je Hogwarts kasteel en het dorpje Hogsmeade. Diagon Alley bevind zich in Universal Studios waar je heen kan met de Hogwarts Expres, maar hiervoor heb je wel een ticket nodig voor het andere pretpark. e use of this.

Bijna geopende attracties in 2016: Skull Island: Reign of Kong. Gesloten attractie: The Hulk achtbaan (onderhoud)

6000 Universal Blvd,
Orlando, FL 32819
407) 363-8000 website
Parkeerkosten: Auto $20, RV/camper $22 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $22

Islands of Adventure Orlando

 

Seaworld Orlando

Seaworld Orlando

SeaWorld is wereldwijd ook bekend, iedereen heeft er wel eens over gehoord. Dit 'pretpark' heeft als thema alle dieren die in en om de zee leven. Met ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar is dit een druk bezocht pretpark. Bezoekers kunnen oog in oog komen met grote dieren uit de zee, zoals de bekende orca's, maar ook met dolfijnen, ijsberen, walrussen, zeeleeuwen, manta's en vissen. De orcashows met Shamu moet iedereen een keer gezien hebben, al is deze wel controversieel na het uitbrengen van de documentaire 'Blackfish'. Het park heeft shows, tentoonstellingen en een aantal attracties. De nadruk ligt in dit park het minst op de attracties, daar het park maar drie achtbanen heeft; Kraken, Manta en Shamu Express.

De liveshows Pet's Ahoy, Clyde & Seamore en Blue Horizons zijn enkele voorbeelden van geweldige shows. Turtle Trek is sinds de zomer van 2012 open en is één van de tentoonstellingen van het park. Ook Antarctica: Empire of the Penguin is populair, hoewel ik persoonlijk deze attractie echt geen fluit aan vond. De penguins na de attractie waren veel leuker.

Het park heeft ook zeekoeien (manatees), zeeschildpadden en zoutwatervissen. Uiteraard mag ik de flamingo's ook niet vergeten. Genoeg om te zien dus en ook SeaWorld moet je als dierenliefhebber ook minimaal één keer in je leven hebben gezien. Jong en oud zal plezier hebben bij het bezoeken van dit park.

Komende nieuwe attracties (2016): Mako (Ornlando's hoogste, snelste en langste achtbaan, zomer 2016)
7007 Sea World Dr,
Orlando, FL 32821
1-888-800-5447 website
Parkeerkosten: Auto $20 (2017) (online $18.77) Prijzen in 2016: Auto $17, RV/camper $22

Legoland Florida

Legoland Florida

Het grootste pretpark met Lego als thema is in oktober 2011 geopend in Florida. Niet het eerste Lego pretpark ter wereld, maar dus wel de grootste. Het park bevind zich in Winter Garden, wat ongeveer 45 minuten rijden is vanaf Kissimmee. Het park heeft achtbanen, interactieve attracties, een fabriekstour, Lego creaties van diverse bekende herkenningspunten en nog veel meer.

Het park bestaat uit elf secties; The Beginning, Duplo Village, LEGO Kingdoms, Fun Town, Land of Adventure, Imagination Zone, Lego City, Miniland USA, Pirates' Cove, Lego Technic en Cypress Gardens. Naast Legoland kan je ook kiezen voor toegang tot het waterpark van Legoland. Hiervoor kan je iets meer info vinden bij het stuk over de waterpretparken.

1 Legoland Way,
Winter Haven, FL 33884
1-877-350-5346 website
Parkeerkosten: Auto $17+tax (2017) - Online betaal je vooraf minder voor je parkeerplek. Prijzen in 2015: Auto $14, RV/camper $15

Busch Gardens Tampa

Busch Gardens Tampa

Dit pretpark heeft als thema een 19e eeuws Afrikaans dierenpark en kan enigszins vergeleken worden met Disney's Animal Kingdom. Het verschil is alleen dat je bij Disney dieren van over de hele wereld kan zien en Busch Gardens het bij de Afrikaanse dieren houd. Dit maken ze echter helemaal goed door de onwijs gave achtbanen. Een voorbeeld is SheiKra!, een achtbaan met een val van 90 graden. Je valt dus recht naar beneden. Absoluut een keer doen!

Het park bestaat uit tien verschillende gebieden: Morocco, Bird Gardens, Stanleyville, Sesame Street Safari of Fun, Nairobi, Jungala, Congo, Timbuktu, Crown Colony Plaza en Egypt. Dit park bevind zich in Tampa, wat ongeveer een uur rijden is vanaf Orlando-Kissimmee.

Komende nieuwe attracties (2016): Cobra's curse (spin coaster)

10165 N McKinley Dr,
Tampa, FL 33617
+1-800-872-2657 website
Parkeerkosten: auto/RV $20 (2017) Prijzen in 2015: Auto $17, RV/camper $17

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com