OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Vliegwinkel goedkoopste vliegtickets

 

 

Restaurants in Orlando

Tijdens onze vakanties eten we meestal buiten de deur, zo hoef ik of mijn vrouw niet te koken en blijft ook de afwas achterwege! Amerika heeft een enorm aanbod aan restaurants, variërend van fastfood tot haute cuisine. Bijna elke keuken is wel vertegenwoordigd in de Orlando-/Kissimmee-omgeving; Amerikaans, Europees, Aziatisch, Cubaans, Carribisch, Mexicaans etc.

In Amerika is het niet gebruikelijk dat een fooi is toegevoegd aan de rekening (tenzij je met een groep van minimaal 6 mensen uit eten gaat). De lonen in de horeca liggen erg laag, vergeet dus niet om een fooi achter te laten voor je serveerder/serveerster, zij hebben dit geld echt nodig om rond te komen. Denk daarbij dat het fooiengeld vaak in de grote pot gaat en je daarmee niet alleen de service beoordeelt van de serveerster, maar ook van de kok en opruimer. Meestal geef je een fooi over het totaalbedrag (zonder tax!) van 15% voor een goede service, 20% voor een uitstekende service en 10% voor een ronduit slechte service. Ben je echt niet tevreden, schuif dat niet af op je 'waiter', maar vraag naar de manager of de kok. Ze zullen dan het probleem oplossen. Eet je met korting? Geef dan een fooi over wat het je normaal gesproken zou hebben gekost.

Ik ga niet alle restaurants bespreken, de fastfood-ketens zijn bij iedereen wel bekend, maar ook de chique restaurants plaats ik hier niet. De meeste toeristen bezoeken Florida met kinderen en noem ik hier een aantal familie-restaurants die bij de meeste mensen wel in de smaak vallen;

 

 

Outback dinner

'Grilled chicken on the Barbie' bij Outback Steakhouse

 

Outback Steakhouse

Outback Steakhouse

Outback is een restaurant met een Australisch thema, persoonlijk is dit mijn favoriete restaurant. Ze serveren steaks, kip, vis, hamburgers soep en salades. Diverse items kunnen worden gegrild boven een houtvuurtje. Pas wel op voor de 'Aussie cheese fries', dit is patat met een laag kaas er over heen en hier en daar wat stukjes bacon. Dit is een echte caloriebom. Je praat dan zo over 3000kcal.

Als je nog plek hebt voor een toetje, dan is Outback Steakhouse ook een prima keus, helaas zijn mijn ogen vaak groter dan mijn maag en sla ik het toetje vaak over. Volgende keer start ik met het toetje en kijk ik daarna verder! :) Diverse filialen kunnen worden gevonden in de Orlando-omgeving. Op de Outback website kan je de locaties en de menu's vinden.


Denny's

Denny's

Denny's is een coffee shop (nee, niet zoals in Nederland, hier kan je echt koffie drinken)/restaurant keten welke 24 uur per dag open is. De meesten zullen ooit wel eens van Denny's gehoord hebben vanuit films of tv-series. Bij Denny's kan je 24 uur per dag ontbijten, lunchen of dineren. Er zijn een aantal Denny's die het klassieke 1950 thema hebben, dit zijn de "Denny's Diners". Bij Denny's staan er altijd genoeg items op het menu, zijn er regelmatig nieuwe (tijdelijke) producten en zijn de prijzen erg scherp.

Pas wel op voor de Denny's in Kissimmee op 4783 W Irlo Bronson Mem Hwy, deze is vaak erg rustig (slecht teken) en ik heb hier eens een voedselvergiftiging opgelopen die de rest van mijn vakantie in het water gooide. Er zijn diverse Denny's filialen te vinden in de omgeving, check hiervoor de Denny's website voor de adressen en het menu.


Olive Garden

Olive Garden

Olive Garden is een Amerikaans-Italiaans restaurant welke zijn oorsprong heeft gevonden in Orlando begin jaren '80. Tegenwoordig zijn er wereldwijd al meer dan 800 restaurants te vinden. Dat geeft wel wat aan over de populariteit. Hier kan je lekkere pasta schotels eten, steaks, salades, noem maar op! Dit is een van de gezelligere restaurants, je waant je even ergens anders dan in de standaard restaurants met veel verlichting en weinig sfeer. Bij Olive Garden hangt sfeer. Zo zie ik graag meer restaurants in Amerika.

Check de Olive Garden website voor filiaaladressen en het menu.


 

IHOP

HOP, voorheen bekend als "International House of Pancakes" is een restaurantketen welke is gespecialiseerd in de dingen die je eet tijdens het ontbijt. Later hebben ze ook lunch en diner items toegevoegd aan het menu. Net als Denny's, is IHOP 24 uur per dag open en kan je dus ook 's avonds ontbijten, of 's morgens een steak eten. Het meest bekend staat IHOP natuurlijk om de lekkere gestapelde pannenkoekjes, maar ik kan je melden dat de wentelteefjes (French toast) en omelets ook erg lekker smaken. Voor lunch en diner mag de keuze van mij wat groter, maar er zijn zoveel restaurants in de omgeving die hier beter in zijn, dat dit weinig uit maakt. IHOP kan je langs de wegen herkennen door het blauwe dak.

Voor de filialen en het menu kan je een kijkje nemen op de IHOP website.


IHOP Orlando

Smokey Bones Bar & Fire Grill

Smokey Bones is een cashual-dining restaurantketen met iets meer dan 60 restaurants verspreid over de oostkant van Amerika. Het hoofdkwartier is gevestigd in Orlando, net zoals dit bij Olive Garden het geval is. Het is een steakhouse, dus verwacht op het menu steaks, hamburgers, vis, pasta's, salades en kip. De sfeer binnen is erg gezellig, geen felle lichten maar eerder een bruine kroeg. Ergens lijkt het zelfs een beetje op een Outback-restaurant. Met hier en daar TV's met sportuitzendingen of het nieuws.

Omdat het niet zo'n hele grote restaurantketen is, zijn er niet heel veel restaurants te vinden zoals dit bij IHOP en Denny's wel het geval is. Er zit er in elk geval één op de 192 bij de kruising met de SR535 bij de Publix. Op de website kan je de adressen en het menu terugvinden


Smokey Bones Bar & Fire Grill Orlando

Cracker Barrel

Cracker Barrel heeft een thema wat gebaseerd is op het zuiden van Amerika en hiervan zijn ongeveer 60 restaurants te vinden verspreid over Amerika. Naast een restaurant is er ook een winkel waar je van alles kan kopen wat te maken heeft met de 'southern theme'. Denk bijv. aan meubels, eten, speelgoed. Naast de winkel zit het restaurant, vaak kan je als het wat drukker is eerst even in de winkel rondneuzen, waarna je naam geroepen wordt. Het menu is vrij eenvoudig, maar dat zijn de prijzen ook. Bij Cracker Barrel kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Hier moet je absoluut één keer geweest zijn als je op reis bent in Amerika.

Er zijn twee restaurants te vinden op de US192 in Kissimmee, ook eentje net iets ten noorden van Orlando International Airport. Voor de adressen, het menu en de online giftshop surf je naar de website.


Cracker Barrel Orlando

 

Golden Corral

Golden Corral

Golden Corral is een all-you-can-eat-buffet-restaurant waarvan diverse restaurants gevonden kunnen worden in de Orlando-/Kissimmee-omgeving. Deze restaurants zijn vrij populair, omdat er een enorme keuze aan voedsel is en de prijzen zeer laag zijn. Dagelijks hebben ze andere thema's en andere items op het menu staan, al zijn sommige items altijd aanwezig. Het restaurant mist wel sfeer, het is net een grote vreetschuur, wat je wel vaker ziet bij buffetrestaurants. De kwaliteit van het eten is goed, niet uitmuntend, maar goed genoeg en voor de prijs mag je zeker niet klagen. De bananenpudding is mijn favoriet, nergens anders heb ik zulke lekkere bananenpudding gegeten en daar kom ik graag voor terug. Vergeet de serveerster niet een fooi te geven als je vertrekt, zij haalt elke keer je gebruikte borden op en deelt dit bedrag dan weer met de koks en afwassers.

Adresgegevens en het menu kan je vinden op de Golden Corral website.


LongHorn Steakhouse Orlando

LongHorn Steakhouse

LongHorn Steakhouse is zoals je vast al had gedacht een Texas-style steakhouse. Er bestaan ongeveer 350 Longhorn restaurants in ongeveer 30 staten met het hoofdkwartier, waar kan het ook anders, in Orlando. De sfeer is geweldig en lijkt enigszins op Smokey Bones, al heeft dit nog een wat meer 'western'-sfeer. Het menu omvat onder andere steak, kip, vis, garnalen, kreeft en salades.

Adresgegevens en menu kan je vinden op de LongHorn Steakhouse website.


The Cheesecake Factory Orlando

The Cheesecake Factory

The Cheesecake Factory verkoopt cheesecake en andere soorten gebak. Hoewel de directe vertaling van cheesecake 'kwarktaart' is, smaakt dit toch echt meer naar kaas dan dat Nederlandse kwarktaart dit doet. The Cheesecake Factory heeft ongeveer 150 restaurants door heel Amerika heen en ze zijn zo populair dat zelfs mensen in Nederland, die nog nooit naar Amerika zijn geweest, er wel van gehoord hebben. Naast cheesecake heb je de mogelijkheid om salades, burgers, steaks, pizza, vis en meer bestellen. De dichtstbijzijnde Cheesecake Factory in Orlando/Kissimmee kan je vinden bij The Mall at Millenia in Orlando.

Voor het complete menu en het exacte adres surf je naar de website.


The Melting Pot Orlando

The Melting Pot

The Melting Pot is een restaurantketen in onder andere de Verenigde Staten, Mexico en Canda. Het menu bevat meerdere soorten kaasfondues, wijn, salades, vlees en vis. Deze worden geserveerd met dipsauzen en fondues naar keus. Ook is het mogelijk, als je wat minder van de kaasfoundue bent, om je groenten en vlees te fonduen in bouillon. Het interieur van het restaurant is wat donker, met weinig verlichting en veel 'booths'. Geen TL-balken dus en zicht op iedereen. Bij The Melting Pot zit je een stuk gezelliger dan een IHOP of Denny's. Als toetje bieden ze diverse soorten chocoladefondue aan. Ontzettend lekker en erg vullend. Aanrader om een keer te doen! Lust je geen kaas? Neem dan de bouillon om alles in te dopen.

Het volledige menu en de locatie kan je vinden op de website.


 

Red Lobster

Red Lobster is een casual dining restaurant met zeevruchten als thema. Liefhebbers van alles wat in de zee rondloopt en zwemt, kunnen hun hart ophalen bij Red Lobster. Op het menu staan onder andere kreeft, garnalen, krab en vis. Uiteraard lust niet iedereen vis en kan je er ook terecht voor soep, salades, steak en kip. Iedereen kan dus mee naar de Red Lobster.

Voor adresgegevens en het volledige menu bekijk je de website.


Red Lobster Orlando

Kobé Japanese Steakhouse

Kobé Japanese Steakhouse is gespecialiseerd in teppanyaki. Net als in Nederland krijg je een eigen kok die jouw keuze van voedsel voor je neus zal bereiden. Hierbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld steak, kip of zeevruchten en dit alles in teppanyaki-stijl. Elke chef heeft zijn eigen gevoel voor humor en is spontaan, zodat het voor iedereen een leuke avond is. UIteraard is er naast teppanyaki ook een stoel gereserveerd voor de sushi-liefhebbers.

Voor adresgegevens en het volledige menu bekijk je de website.


Kobe Steakhouse Orlando

Rainforest Cafe

In de Orlando-omgeving zijn twee Rainforest Cafe's te vinden. De eerste bevind zich in het Disney's Animal Kingdom pretpark, de ander kan je vinden in Disney Springs. Je gaat niet voor het speciale eten naar Rainforest Cafe, maar voor de sfeer. Als je bij Rainforest Cafe gaat eten, eet je niet alleen, maar krijg je meer. Je bent omgeven door bomen en hier en daar hangen beesten uit d iezelfde bomen (natuurlijk geen echte). Daarnaast hoor je veel dierengeluiden en hier en daar onweer. Een ideaal restaurant om te bezoeken met je kinderen, omdat ze ogen en oren tekort zullen komen en ze niet na een paar minuten al aan tafel te lopen jengelen omdat ze zich vervelen.

Het restaurant zelf is niet goedkoop, de prijzen van de items op het menu zijn helaas niet online te vinden (met uitzondering van het kindermenu). Houd rond etenstijd rekening met flinke wachtrijen. Het menu is online te vinden op de website.


Rainforest Cafe Orlando

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com