OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Vliegwinkel goedkoopste vliegtickets

 

 

NASA: Kennedy Space Center

Florida staat niet alleen bekend om zijn zonnige weer, palmen, witte stranden en pretparken, maar ook vanwege de ruimtevaart! Vanaf Orlando is het ongeveer een uur rijden naar de 'space coast' Cape Canaveral, in het oosten van de staat. Hier vind je het John F. Kennedy Space Center, dit is de plek waar naast diverse raketten, alle spaceshuttles zijn gelanceerd.

Alle menselijke NASA vluchten zijn gelanceerd vanaf lanceerplatform A en B van Lanceer Complex 39, welke ongeveer 4,5km ten oosten van het assemblage gebouw (Vehicle Assembly Building) staat. Toeristen en andere bezoekers kunnen het KSC bezoeken bij het bezoekerscomplex. Vanaf daar kan je onder andere een tour zonder gids (op eigen houtje dus) doen, Rocket Garden bezoeken met zijn vele raketten, IMAX films kijken, de lancering van Apollo 8 herbeleven, een echte Saturn V raket bekijken, Space Shuttle Atlantis bekijken, maanstenen aanraken en nog veel meer!

Elke 15 minuten vertrekt er een bus vanaf het bezoekerscomplex voor de tours zonder gids. Hier kan je gewoon opstappen en bij diverse stops uitstappen. Denk bijvoorbeeld aan een toren met zicht op het lanceercomplex 39 of een gebouw waar ze laten zien hoe de ISS modules er uit zien, waar je door heen kunt lopen. Let op: De laatste bus vertrekt vanaf het bezoekerscomplex om 14.30u. De bussen op de rest van het terrein rijden wel door, maar met het bezoekerscentrum als startpunt van de tour, kan je na 14.30u niet meer vertrekken.

 

Space Shuttle lancering Florida

Foto: NASA

 

NASA Vehicle Assembly Building Florida

Foto: NASA

Het Kennedy Space Center bezoekerscomplex heeft een aantal unieke programma's om bezoekers dichter bij de aktie te laten komen:

• Guided Tours
• Lunch With an Astronaut
• Commander's Club Annual Pass Program
• ATX® – Astronaut Training Experience®
• Camp Kennedy Space Center®
• Cosmic Quest

Parkeren kost $10 per auto, $5 voor een motor en $15 voor een camper/RV. Houders van een jaarabonnement kunnen gratis parkeren. Voor meer info over de unieke programma's waaraan je kan deelnemen, bezoek de Kennedy Space Center website.

Alle toekomstige lanceerdata kan je vinden op de NASA lanceer website (zie 'Rocket Launches'). Voor kortingen voor het KSC kan je kijken op de site van Maple Leaf Tickets.

 

Gratis je motor verkopen zonder proefrijders

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com