OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Camper wegbrengen in de USA

 

 

Leuke dingen voor kinderen in omgeving Orlando en Kissimmee

Orlando is een waar paradijs voor kinderen. Welk kind droomt er niet van om naar Disney World te gaan? Maar er is meer in Orlando en omgeving te doen dan alleen maar Disney. Langs International Drive en langs de US192 zijn er veel leuke plekken om je kinderen mee naar toe te nemen. Een blij kind, is een blije ouder. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld midgetgolf, karten of bijvoorbeeld achtbaantjes met scherpe bochten (zonder over de kop te gaan). Als voorbeeld is er langs de US192 en bij International Drive een bedrijf genaamd Fun Spot, waar je zelfs attracties hebt voor de jongste kinderen (2-6 jaar), natuurlijk kan je voor de kinderen Gatorland niet vergeten en voor 's avonds heb je uiteraard de dinnershows waarvan er velen zich richten op kinderen.

Hieronder een aantal tips waar je de kinderen mee naar toe kan nemen. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

 

Fun Spot Orlando en Kissimmee

Fun Spot

Fun Spot heeft twee locaties, eentje op de US192 (Fun Spot USA), direct naast Old Town en een andere locatie net naast International Drive (Fun Spot America). Als je langs de US192 bij Old Town rijd, zal je 's werelds grootste Skycoaster vast niet ontgaan zijn, een paal van meer dan 100 meter hoog, waarin je omhoog gehezen wordt, om vervolgens losgelaten te worden om in een vrije val over het water heen te scheren. Regelmatig hoor je daar gegil vandaan komen, niet aan te raden als je bang bent voor grote hoogtes.

Daarnaast heeft Fun Spot onder andere kermis-activiteiten als karten, botsauto's, spannende attracties, arcade spelletjes en attracties voor jonge kinderen. In principe is Fun Spot leuk voor iedereen, maar is de doelgroep de wat jongere kinderen.

Fun Spot America, welke in de buurt zit van I-Drive, heeft sinds 2013 ook een Skycoaster van ongeveer 80 meter hoog. Veel meer info kan je vinden (incl. de adressen) op de Fun Spot website. Parkeren: gratis

Old Town Kissimmee

Old Town Kissimmee

Old Town zit direct naast Fun Spot USA en is in de wijde omgeving bekend voor zijn 'cruise nights', waar echte klassieke (voor 1975) Amerikaanse muscle cars en hot rods meerijden door Old Town heen. Ze zijn niet alleen hier bekend om, maar ook om de ongeveer 20 attracties, variërend van de Flying Teacups tot de Drop Zone Super Shot. Ook kan je bij Old Town winkelen of een lekker hapje eten, voor elk wat wils met meer dan 60 winkeltjes en restaurantjes. Zorg wel dat je er in het weekend bent. Dan is het gezellig druk. De rest van de dagen valt er weinig te beleven. Bekijk ook eens mijn video van Old Town in het weekend.

Parkeren is gratis, maar parkeer niet zomaar ergens je auto (soms staan er borden aangegeven dat bepaalde parkeerplaatsen voor bedrijven zijn en niet voor Old Town), want ze takelen je auto zo weg en heb je als nog een dure avond.

5770 W Irlo Bronson Memorial Hwy
Kissimmee FL, 34746
(407) 396-4888 website (openingstijden en verdere info)

Disney Quest

Disney Quest

Disney Quest is gevestigd in een gebouw met vier verdiepingen in het West Side gedeelte van "Disney Springs. Het is een soort van interactief pretpark wat zich volledig binnenshuis bevind. Over de verdiepingen zijn er diverse spellen verspreid. Sommige spellen vereisen meer dan één speler, dit zijn niet alleen videospelletjes (al zijn die er ook in de Replay Zone), maar spellen waarin je zelf mee doet met je lichaam.

Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld Cyber Space Mountain (bouw je eigen achtbaan en maak er een virtuele rit in), Pirates of the Caribbean: Battle for Buccaneer Gold, Radio Disney Song Maker (maak je eigen liedje en koop 'm later) and MIghty Ducks Pinball Slam (menselijk pinball). In Disney Quest zijn ook twee restaurants gevestigd, je hoeft dus nooit ver te lopen om wat te eten of te drinken. Leuk voor kinderen, wat minder spectaculair voor volwassenen.

Disney Quest sluit de deuren per 3 juli 2017. In plaats daarvan komt de NBA Experience.

1486 East Buena Vista Drive,
Lake Buena Vista, FL 32830
(407) 828-3800 website
Parkeren: gratis (Disney Springs parkeerplaats/garages)

 

Midgetgolf

Langs de US192 en International Drive zijn er enkele midgetgolfbanen te vinden. Op de US192 heb je bijvoorbeeld Pirates Island, Congo River Golf, Pirate's Cove Adventure Golf, Mighty Jungle Golf Adventure en Bonanza Golf. Genoeg keuze en overal verschillende banen.

Op International Drive heb je Hawaiian Rumble Adventure Golf, Pirate's Cove Adventure Golf, Volcano Island Mini Golf en Congo River Golf. Disney doet ook nog een duit in het zakje en komt met Winter Summerland Miniature Golf en Disney's Fantasia Gardens Miniature Golf. Alle locaties en contactinformatie kan je vinden op deze Google Maps link.

Midgetgolf in Orlando

Green Meadows Petting Farm - kinderboerderij

Iets uit de eerste hand leren is wat er hier gedaan wordt en het is iets wat iedereen geweldig vind, van jong tot oud! Green Meadows geeft begeleide tours om kinderen en volwassenen te leren hoe het er aan toe gaat op de boerderij en met name ligt de aandacht op dieren op de boerderij. Met meer dan 300 dieren valt er genoeg te zien, voelen, ruiken en te horen. Een aantal dingen die je kan doen zijn een ritje met een trein, rijden op een pony (kinderen), een ritje op een boerenkar en bijvoorbeeld het melken van een koe!

1368 South Poinciana Blvd,
Kissimmee, FL 34746
(407) 846-0770 website

Kinderboerderij Green Meadows Petting Farm Kissimmee Orlando

Kissimmee griezeltocht

Dit is niet geschikt voor jonge kinderen, maar misschien wel leuk voor de oudere kinderen. Stap binnen in de wereld van het onbekende met de de Ghost & History Tour, een tour van 90 minuten in het geestelijke rijk van Kissimmee. Ga mee wandelen en luister naar verhalen over moord, chaos en mysterie wat het oude centrum van Kissimmee heeft te bieden! Bekijk paranormale foto's die genomen zijn tijdens andere tours en neem je eigen camera mee, wie weet maak je zelf wel een foto van een entiteit!

421 Broadway,
Kissimmee, Florida 34741
(321) 251-5204 website (reserveren noodzakelijk)

Kissimmee Ghost Tour

 

Fantasy Surf

Fantasy Surf

Wachten op een goeie golf is niet meer nodig! Bij Fantasy Surf in Kissimmee hebben ze een eeuwige golf waarop je allerlei watersport activiteiten kan doen. Iedereen kan mee doen, van jong tot oud in deze gecontroleerde omgeving.

Met de gepatenteerde FlowRiderâ„¢ kan je allerlei trucjes uithalen op je surfplank of als je wat minder ervaren bent lekker liggen op een bodyboard. Door deze Flowrider is er zelfs een nieuwe competitieve sport ontstaan: Flowriding. Zoek er maar eens naar op Youtube. Dit serieus een geweldige ervaring voor jong en oud!

Fantasy Surf is op dit moment gesloten voor onderhoud. Geen einddatum bekend, dus dit kan ook betekenen dat ze misschien nooit meer open gaan. Blijf de website in de gaten houden voor meer informatie.

5151 Kyngs Heath Road,
Kissimmee, FL 34746
(407) 396-RIDE (7433) website

Forever Florida

Forever Florida kabelbaan & avonturen in de natuur

Forever Florida bevind zich in een stukje ongerepte natuur van ongeveer 1900 hectare groot, waar je allerlei activiteiten kan doen. Denk bijv. aan een soort van achtbaan gemaakt van een soort van schuin gespannen kabelbaan (zipline), een coach safari, paardrijden of lekker door de bomen heen 'fietsen' met de Cypress Canopy Cycle.

Het gebied bestaat uit bossen, moerassige grond, natuurlijke beekjes en de dieren kunnen er ongestoord hun gang gaan, zoals al gezegd is het echt ongerepte natuur. Forever Florida bevind zich buiten Kissimmee en ten zuidoosten van St. Cloud (wat ten oosten van Kissimmee ligt). De rit er naar toe vanaf Kissimmee is ongeveer 45 minuten.

4755 N. Kenansville Road,
St. Cloud, FL 34773
1-866-854 3837 website

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com