OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
Vliegwinkel goedkoopste vliegtickets

 

 

 

Autoverhuurbedrijven in Florida

Huurauto info

De beste manier om Florida te ontdekken is natuurlijk door een auto te huren. Als je alleen maar Disney World en/of de Universal-pretparken wilt zien, dan volstaat de shuttle service of taxi wel, maar een huur auto geeft je veel meer vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt en ook het bezoeken van restaurants en winkels is een stuk makkelijker, zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Daarnaast kan je als je het ergens zat bent, meteen weg, zonder te hoeven wachten. Ik raad altijd aan om een auto (of motor) te huren in Florida.

Alle huurauto's zijn voorzien van airconditioning, maar ook hebben deze auto's een automaat in plaats van een (handmatige) versnellingsbak. In Europa hebben de meeste auto's een versnellingsbak en is het even wennen om te rijden in een automaat. De linkervoet (koppeling) is totaal overbodig. Je hebt alleen je rechtervoet nodig om gas te geven en te remmen. Als de auto in 'P' (park) staat, trap je de rem in en duw je de hendel in 'D' (drive). Zo lang je de rem ingetrapt houd, blijft de auto stil staan, laat je deze rustig los, dan begint de auto te rijden. Geef je gas bij, dan versnelt de auto afhankelijk van hoe diep jij het gas in trapt, net als bij je eigen auto. Ideaal voor in de files, want je hoeft dan alleen nog maar je rem af en toe te gebruiken of iets los te laten om vooruit te sukkelen. Waarschijnlijk wil je niet eens meer anders rijden. Huur je een economy auto of een compact auto, dan geef ik als tip mee dat het verstandig is om eentje met een afstandsbediening te nemen, waarop je de toeter kan laten klinken (door bijv. 2x op 'lock' te klikken). Op deze manier kan je sneller je auto terugvinden op een druk parkeerterrein. Ik heb nog steeds goedkope huurauto's gezien zonder afstandsbediening, al neemt dit gelukkig wel in aantal af. Als je moe uit het vliegtuig komt, let je hier helemaal niet op.

 

 

Als je de huurauto op gaat halen, zal je waarschijnlijk gevraagd worden of je wilt upgraden voor een paar dollar extra per dag. Soms is het autotype dat je wilt huren niet meer voorradig in de garage. Als dit zo is, dan heb je recht op een gratis upgrade, laat je dus niet gek maken door hiervoor te betalen. Ze zullen altijd proberen om extra's te verkopen of een grotere auto, immers werken ze op basis van commissie. Je kan wel besluiten om een 'roadside service plan' te nemen voor de huurperiode, dit KAN het volgende inhouden:

- sleutel vervanging
- ruit vervanging
- vervangen van een lekke band
- vervangen van de band(en), als deze zijn beschadigd
- ulp bij het starten van de auto als deze een lege accu heeft (lichten bijv. aan laten staan)
- hulp als je jezelf buiten hebt gesloten (sleutels nog IN de auto)
- het leveren van brandstof als je te weinig hebt getankt en ergens stil staat
Car rental headlights

Elk verhuurbedrijf heeft zijn eigen 'roadside serviceplan', dus vraag naar de diensten die zij leveren. Hoe groot is de kans dat één van bovenstaande dingen je overkomt? Dit mag je voor jezelf beslissen. Sommige mensen (en vooral Nederlanders) willen zich overal voor verzekeren, terwijl het vaak niet eens nodig is.

Let op: Er is een nieuwe wet in januari 2013 aangekondigd, waarbij in Florida alle internationale bestuurders een internationaal rijbewijs (International Driving Permit IDP) op zak moeten hebben. Dit moet je dragen bij je normale rijbewijs.

Deze wet schendt echter de Geneve Conventie voor wegverkeer, op dit moment is een IDP dus niet verplicht, maar deze is wel aan te raden. Meer informatie hierover kan je vinden op de DHSMV website (Engelstalig).

Direct een auto huren

Via OrlandoHolidayInfo is het mogelijk om een auto te huren bij Sunny Cars. Sunny Cars is een 'broker' die contact heeft met de grootste huurmaatschappijen ter wereld om jou een voordelig aanbod te doen, met daarbij één heel groot pluspunt: Het bieden van een all-inclusive verzekering. Normaal gesproken ben je goed verzekerd bij het huren van een auto, echter zijn in Amerika de banden, onderkant, dak en de ramen niet verzekerd. Vaak zelfs niet met een extra pakket. Hier komt Sunny Cars om te hoek kijken en komt met een all-inclusive pakket, waarbij deze zaken van de auto wel zijn verzekerd.

Lever je normaal gesproken je huurauto in met schade aan de onderkant, het dak, de ramen of de banden, dan mag je betalen. Met Sunny Cars is dit allemaal gedekt. Met een gerust hart een auto huren kan bij Sunny Cars. De prijzen liggen misschien ietsje hoger dan bij andere verhuurbedrijven, die bieden echter niet deze verzekering. Via onderstaande knop kan je berekenen wat een huurauto gaat kosten en deze kan je zelfs daarna direct boeken. Je hebt direct inzichtelijk wat de te verwachten kosten zijn voor je trip naar Florida.

 

Sun Pass borden

Tolwegen in Florida

De staat Florida maakt op bepaalde wegen gebruik van een tolsysteem (bijv. state routes, snelwegen en de turnpike). Deze tolpoortjes waren voorheen vaak voorzien van medewerkers, maar steeds meer en meer worden deze tolpoorten geautomatiseerd, waardoor je niet overal meer je contant geld kan gebruiken. Bij het ophalen van de huurauto, krijg je de optie om gebruik te maken van Sunpass, sommige verhuurders vragen dit niet eens, je doet automatisch mee als je voor het eerst onder een Sunpass-tolpoort door rijdt. Hiervoor betaal je een klein bedrag aan de verhuurder en de kosten van de tol gaan naar de wegbeheerder. Na de huurperiode zal het verhuurbedrijf deze kosten van je creditcard afhalen. Meestal is dit binnen twee weken na het inleveren van de auto. Uiteraard zijn er alternatieven en kan je ook heel goed zonder tol te betalen door Florida rijden, gebruik hiervoor echter je navigatie en stel dan in om geen gebruik te maken van tolwegen.

Let op: Dollar, Thrifty, Sunshine Rent-a-car, Penske en Ryder vragen je bij het afhalen van de auto of je wel of geen gebruik wilt maken van het tolprogramma. Als je besluit dit niet te doen en je rijd toch langs een automatische tolpoort van Sunpass, EPass of Leeway, dan krijg je hiervoor extra kosten. De kosten voor zo'n tolprogramma lopen aardig uiteen. Ons advies is om Dollar en Thrifty als verhuurbedrijf te vermijden.

Zij vragen een belachelijk bedrag van $10.49 per dag flat fee. Voordat je aan dit bedrag komt, moet je wel heel veel gereden hebben. Daarnaast betaal je dit voor elke huurdag, waarbij andere bedrijven alleen een bedrag vragen op de dagen dat je daadwerkelijk gebruik maakt van een tolweg. Bij Alamo betaal je $3.95 excl. tolkosten enkel op de dagen dat je hier gebruik van maakt. Dan nog ben je wel even bezig voor je voor $6.50 aan tol hebt verreden.

Als je van plan bent om vaak gebruik te maken van tolwegen en je denkt vaker naar Florida te gaan, overweeg dan eens een Sunpass mini-sticker of transponder. De sticker kost 5 dollar en is eenmalig te gebruiken. Wissel je van huurauto, dan is de mini-sticker onbruikbaar geworden doordat deze kapot gaat bij het verwijderen. Je registreert de sticker, zet er een bedrag op en je kan vervolgens onder de poortjes doorrijden zonder contant geld te moeten betalen.

Veel makkelijker, maar wel wat duurder, is de transponder. Deze heeft twee zuignapjes die je aan de voorruit plakt aan de binnenzijde van de auto. Net als de mini-sticker registreer je de transponder en zet je hier een bedrag op. Je kan de transponder tijdens de vakantie gewoon laten zitten. Vergeet 'm er alleen niet uit te halen bij het inleveren van je huurauto. De sticker en transponder zijn onderandere bij de Publix-supermarkten te koop. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de Sunpass website.

Verkeersregels in Florida

Verkeersregels in Amerika kunnen anders zijn dan die in Nederland. Als voorbeeld mag je bij een rood verkeerslicht, rechtsafslaan (door het rode licht heen). Hiervoor moet je wel helemaal stil staan, checken of de weg vrij is, om vervolgens door te rijden. Let hierbij heel goed op voetgangers en fietsers! Dit mag niet als er een 'No turn on red' bordje hangt. Amerikanen zijn dit gewend, dus kijk niet gek op dat als je dit niet doet, iedereen achter je begint te toeteren. Durf je dit niet, dan kan je natuurlijk altijd wachten op groen licht, hier maak je alleen geen vrienden mee. Maar het belangrijkste is dat natuurlijk iedereen heelhuids op de plek van bestemming komt.

No Turn on Red USA

Een ander goed voorbeeld is de kruising met stopborden aan alle kanten. Bij de stopborden moet je helemaal stilstaan voor 3 seconden, voor je weer mag rijden. Bij dit soort kruisingen is het de gewoonte dat 'wie het eerst komt, die het eerst maalt', iedereen mag vertrekken op de tijd van aankomst en dit gaat vreemd genoeg zonder problemen. In Nederland ondenkbaar, waar iedereen aan zichzelf denkt. Amerikanen rijden over het algemeen vrij rustig en zijn vergevingsgezind. Grote steden daargelaten.

Vergeet niet de 'Move-over-law'; Als er een hulpverleningsvoertuig (politie, ambulance, brandweer) met sirenes of zwaailichten op de vluchtstrook staat, dan ben je verplicht om een baan op te schuiven. Lukt dit niet? Pas dan je snelheid aan dat je 20 MPH (32km/u) lager langs de hulpverlener rijd dan wat daar maximaal is toegestaan. Doe je dit niet, dan is het mogelijk dat je later langs de kant wordt gezet en een prent krijgt. Onthoudt deze regel, want je gaat 'm zeker weten tegenkomen tijdens je vakantie in Florida.

Er zijn zoveel regels in het verkeer, wellicht is het beter als je het handboek (Engels-talig) eens vluchtig doorleest over de verkeersregels in Florida

Als je een auto huurt vanaf Orlando International Airport, wil je daarna natuurlijk richting je villa of appartement. In de video hieronder laat ik zien hoe je kan rijden van het vliegveld naar Kissimmee (Hotelbeds Welcome Homes Center). Heb je niet bij Hotelbeds een villa of appartement gehuurd? Dan is de video nog altijd handig om te zien hoe je op de US192 terecht kan komen (op de I-4 pak je exit 64). Overigens zie je in de video dat we over SR528 rijden, daar zijn ook afritten voor International Drive te vinden. De video is versneld, zodat de rit van ongeveer 30 minuten is verkort naar 6 minuten, waarbij ik aangeef op welke punten je moet letten.

Neem je zelf een navigatie mee vanuit Nederland? Houdt er rekening mee dat het tot 15 minuten kan duren voor je een fix hebt met de satellieten aan de andere kant van de wereld. Als je weer thuis bent, zal dit ook even duren. Neem altijd geprinte documentatie mee van de reisroute en ga niet blind af op je navigatiesysteem.

 

 

 

Gratis je motor verkopen zonder proefrijders

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com