OrlandoHolidayInfo - Alle info over je Florida vakantie!
WTC Camper wegbrengen in de USA

 

 

Juan Ponce de Léon

Over Florida

Florida was ontdekt door Juan Ponce de Léon in 1513 en is één van de vijftig staten van de Verenigde Staten van Amerika. De staat bevind zich in het zuidoosten en is omgeven door de Atlantische Oceaan, Golf van Mexico en aan de bovenkant omgeven door de staten Georgia en Alabama. In 1845 is Florida een staat geworden, de hoofdstad van de staat is Tallahassee.

Florida's economie draait voornamelijk om vervoer, landbouw en natuurlijk toerisme. Elk jaar bezoeken ongeveer 51 miljoen toeristen Florida. De meeste van deze toeristen bezoeken Orlando, vanwege de vele pretparken. Het meest bezochte pretpark ter wereld is Disney's Magic Kingdom met ongeveer 17 miljoen bezoekers per jaar.

Maar natuurlijk is er veel meer te zien en te doen in Florida. Denk aan de mooie natuur, de stranden, de Everglades, MIami, de Florida Keys, Daytona, St. Augustine of de westkust van Florida met onder andere Marco Island, Sanibel, Naples... meer dan genoeg om te doen en te zien in Florida!

 

 

Het hele jaar door is het warm en zonnig in Florida, vandaar dat ze het ook wel 'The Sunshine State' (vrij vertaald: de zonnestaat) noemen. Tijdens de zomer heb je de dagelijkse regenbuien. Deze buien ontstaan in de middag, gaan even hard tekeer en verdwijnen net zo snel als ze opkomen. Helaas daalt de temperatuur maar minimaal tijdens deze buien en anders helpt de zon wel weer om de temperatuur omhoog te gooien. De luchtvochtigheid in de zomer is vrij hoog en veel mensen beginnen dan ook snel te zweten. De beste tijd om Florida te bezoeken is tussen oktober en mei. In de zomermaanden is het gewoon erg warm, maar de mensen met kinderen en schoolvakanties hebben vaak geen andere keus.

Het orkaanseizoen begint in juni en stopt eind november. Elk jaar komen er wel een aantal tropische stormen en orkanen in de buurt van Florida. Sommigen gaan over Florida heen, maar vaak wijken ze af. Als er een tropische storm of orkaan langs komt, dan kan je veel regen en harde wind verwachten met daarbij de nodige schade. De paden van de orkanen zijn vaak wel te voorspellen, redelijk ver van te voren zullen ze al waarschuwen op de radio en tv.

Tornado's (iets anders dan een orkaan, maar orkanen kunnen wel tornado's veroorzaken) zijn ook mogelijk in Florida. Niet zoveel als in "Tornado Alley", maar Florida staat toch wel op plek nummer 4 als het gaat om de staten met de meeste tornado's. Als er een tornado mogelijk is zie je op TV al snel watches en warnings tot op straatniveau. Tornado's kunnen vele malen krachtiger zijn dan een orkaan, pas dus goed op en zoek bescherming. Ga niet bij een raam staan kijken of buiten kijken waardoor je geraakt kan worden door rondvliegend puin (of glas). Voor orkanen zijn er schuilkelders, langs de weg staan borden aangegeven waar deze 'shelters' te vinden zijn.

Laat je hier niet door afschrikken, Florida is een prachtige staat, vriendelijke mensen, prachtig weer, makkelijk om in rond te rijden met de auto. Prima om te winkelen, van het strand of pretpark te genieten, lekker eten en om natuurlijk een mooi kleurtje te krijgen.

 

Map of Florida

 

 

 

Gemiddelde temperatuur in Florida

temperature charts Florida Fahrenheit Celsius

 

Yamaha Tracer 700 Tour- en Grand Tour pakket

© Copyright 2013-2024 OrlandoHolidayInfo.com - - privacy policy/disclaimer - links - autohuur - contact - RocketMiles.com